Wanhassa wara parempi

Wanhassa Wara Parempi
 

Yhdistyksemme järjesti vuonna 2005 ensimmäiset korjaus- ja perinnerakentamisen päivät Loviisassa. Tapahtuman nimeksi annettiin Wanhassa Wara Parempi. Tapahtumasta kehittyyi koko Loviisan seudun suurin yleisötapahtuma ja tärkein kaupungin markkinointitapahtuma. Vuonna 2009 vierailijoita tapahtumassa oli n. 12000.

Vierailla on tapahtumassa ollut mahdollisuus tutustua tavallisten loviisalaisten koteihin vanhoissa yli 100-vuotiassa taloissa. Lisäksi tarjolla asiantuntijaseminaareja, työnäytöksiä ja monia oheistapahtumia. Tunnelma päivien aikana on ollut leppoisa ja kodikas. Huolimatta suuresta väkimäärästä tapahtuman aikana ei ole ollut mitään häiriöitä eikä edes roskaamista. Tapahtuma on nostanut Loviisan valtakunnallisesti tunnetuksi viihtyisänä ja historiallisena kaupunkina, johon muuttaa paljon luovien alojen ihmisiä ja lapsiperheitä.

 

Kirjoittanut Tero Maksimainen 19.08.2010 10:09

 

Loviisan kulttuuri- ja ympäristöliike