Loviisan kulttuuri- ja ympäristöliike
 
LKYL 

Keitä me olemme?

Loviisan kulttuuri- ja ympäristöliike ry - Lovisa kultur- och miljöföreningen rf on v. 1983 perustettu yhdistys jonka tavoitteena on vaikuttaa kaupungin vanhojen rakennusten säilyttämiseen ja vaalia niiden rakennustaiteellista arvoa. Kulttuuriympäristön lisäksi pidämme huolta luontoympäristöstä ja herätämme keskustelua kaavoituksesta ja asuinympäristön viihtyisyydestä kaupungissamme.
Loviisan pisara - Vanhan talon ikkunan karmin muoto on paikallinen erikoisuusValitamme ja valistamme!

Seuraamme ympäritön tilaa ja vaikutamme aktiivisesti kaavoitukseen. Toimimme valtakunnallisten teemapäivien mukaan - viimeksi osallistuimme Metsämarssiin Suomen ja Loviisan metsien suojelun vauhdittamiseksi.


Ajankohtaisia tapahtumia

Loviisan Kirjakahvila - Lovisa Bokcafé kevät-24 ohjelma:LWT-Loviisan Wanhat talot avautuvat jälleen 26.-27.8.2023!

Yhdistys on mukana talokohteella nro 14, Kuningattarenkatu 12. Kyseessä on talo jonka säilyttäisestä taisteltiin vuosikausia ja joka lopulta suojeltiin rakennussuojelulain nojalla 1994. Sen jälkeen ei olekaan tapahtunut juuri mitään, sillä epäselvä kaavoitus on estänyt talon korjaamisen osana asuinkorttelin rakennussuunnitelmaa. Kohde on auki la-su 10-17, joten voit tulla itse paikalle arvioimaan talon kuntoa.

Harrastajaremppaajat kertovat - Rafael ja Ninni Donner kunnostivat Mustiossa Ekkullan vanhaa koulua, ja tekivät projektista dokumenttisarjan Kaipuu maalle - Längtan till landet -Kyläkoulusta koti. Sarja on nähtävillä YLE Areenassa.  Nyt on tilaisuus tavata heidät ja keskustella remppaamisen haasteista ja sudenkuopista ja myös jaksamisesta. He ovat tavattavissa la 26.8. 2023 klo 14-15 Almin talossa. Keskustelutilaisuuden vetää Thomas Rosenberg ja se on kaksikielinen ja ilmainen.


Yhdistyksen kevätkokous keskiviikkona 26.4. klo 18.00 Kumppanuustalo Kulmassa, Sibeliuksenkatu 3. Sääntömääräisten asioiden lisäksi tarjolla pientä tarjoilua ja ajankohtaisista asioista keskustelua. Tervetuloa!

Kirjakahvila - Lovisa Bokcafé on taas alkanut! Kino Marilynissä lauantaisin klo 12 pidettävät kirjailijatapaamiset ovat seuraavasti: 28.1., 25.2., 25.3. ja 22.4. Tarkemmat kirjailijaesittelyt facebook-sivullamme!

Syyskokous pidettiin 12.12.2022 yhdistystalo Kulmassa. Puheenjohtajaksi ensi vuodelle valittiin Timo Noroviita.

Kesällä 2022 pidettiin  Loviisan Wanhat Talot- tapahtuman yhteydessä pitkän tauaon jälkeen WWP-seminaari, Wanhassa Wara Parempi. Mukana olivat tapettiasiantuntija Maire Heikkinen, Perinnemestari Hannu Rinne, rakennusasiantuntija Jari Vesanen ja korjausklinikan vetäjä, legendaarinen Panu Kaila. Saatiin taas neuvoja ja näkemystä vanhojen talojen kunnostamiseen!


Onni-laiva on Loviisan venesataman maskottiKulttuuri ja ympäristö=?
Garnisonin Viinatorni

oli eräs jo puoliksi purettu vanha talo ennen kuin yhdistyksemme puuttui asiaan ja talo suojeltiin. Tapaus johti yhdistyksemme perustamiseen!


Talotarinat
Työskentelemme avoimena kansalaisliikkeenä

Yhdistämme ihmisiä laidasta laitaan silloin kun on kyse heidän asuinympäristöstään. Meidän yhteyskumppaneitamme ovat rakennusperinnön ammattilaiset, asiantuntijat, asukasaktiivit. Julkaisemme paikallishistoriasta tietokirjoja ja avustamme Loviisan Kirjakahvilaa.

Tuotteita ja julkaisuja
Jäsenistö mukana

Yhdistyksen kantava voima ovat sen jäsenet. Kokoonnumme syys- ja kevätkokouksiin, ja hallitus kokoontuu joka kuukausi. Odotamme yhteydenottoasi! Jäsenmaksu on 15€/vuosi. Sen voi maksaa tilillemme Aktia FI35 4055 7620 0703 43. Ainaisjäsenmaksu on 150€. Merkitse viestiin nimesi ja vuosi.


Ota yhteyttä!